Velkommen på Galerie Birch

Galerie Birch har gennem 70 år ligget i hjertet af København, med den særlige funktion at bringe international kunst til Danmark. Galerie Birch er i dag specialist i nogle af de største danske og franske kunstnere.

Forbindelsen til Frankrig og kunstnere i den fransk-talende region anspores tidligt. Allerede I 1948, kun to år efter galleriets åbning, kan galleriet invitere det danske publikum til en udstilling med den kubistiske maler, George Braque. I 1952 bringer galleriet kunstværker af Pablo Picasso til Danmark for første gang. I de følgende år fortsætter Birch med udstillinger, der tæller navne som Deyrolle, Corneille, Alechinsky, Appel og Poliakoff, og galleriets navn er således sat.

Publikum beriges også med de internationalt anerkendte danske kunstnere som Asger Jorn og Robert Jacobsen. På hver sin måde er begge kunstnere med til at forme den kunstneriske udvikling i mellemkrigsårene i Frankrig – Asger Jorn, som medstifter af CoBrA-gruppen i Paris i 1948, og Robert Jacobsen som central figur i den konstruktivistiske kunstbevægelse, Klar Form.

I 1946 stifter Børge Birch (1906-1993) Galerie Birch, og bliver en ledende kunsthandler i Europa. Galerie Birch er den dag i dag anerkendt for arbejdet med CoBrA-bevægelsen; Asger Jorn, Pierre Alechinsky, Karel Appel, Corneille og Reinhoud. Galerie Birch er og kendt for sit mangeårige samarbejde med kunstnere, som var venner med Asger Jorn som bl.a. Walasse Ting, Jan Voss, Bengt Lindström, Yasse Tabuchi og mange flere, som i dag kan opleves på verden museer.

Børge Birch, der handler med Asger Jorn så tidligt som i 1930’erne har grundlagt de historiske byggesten som udgør Galerie Birch den dag i dag. Denne ånd fremføres på stærkeste vis af datteren, Anette Birch, der er galleriets nuværende ejer, og som således holder den mangeårige ekspertise med kunsthandlen af CoBrA-kunsten.

I foråret 2017 har Galerie Birch fået yderligere to ben at stå på. Dels Birch Copenhagen – contemporary Art Gallery, som er beliggende i Palægade 5 og ejes af 3. generation i Birch familien, nemlig Caroline Birch. Dels åbner Galerie Birch en afdeling i Monaco, beliggende på Rue-Basse.

Som gæst på Hellerup Parkhotel får du en helt unik mulighed for at få en personlig omvisning på gallerierne – med en anerkendt kunsthistoriker som din personlige guide.

Kontakt receptionen for at høre mere om denne enestående mulighed.